Професійне вигорання в IT (результати дослідження)

Наводжу в скороченому вигляді дослідження 2019 від "Мой круг"дослідження, в якому взяли участь 2500 респондентів.

Ви дізнаєтеся, як саме вигорають спеціалісти IT сфери, які причини притаманні певним спеціальностям (HR, розробка, тестування, менеджмент), які особливості є у жінок та чоловіків у методах подолання вигорання.

  • У більш ніж 50% респондентів був досвід сильного профвигорання, причому у жінок ця цифра перевищує 60%. burnout-research-main

  • Чим довше фахівець працює в одній компанії, тим вище ймовірність сильно вигоріти. Видно, що переломний момент відбувається на другий рік роботи.

  • А наскільки часто трапляється сильне профвигорання у тих, хто відзначив у себе подібний досвід? Виявилося, що майже у половини цей досвід не був разовим, а повторювався декілька разів. burnout-research-count

  • 18% опитаних знаходяться в цей момент у стані сильного вигорання, а значить — вони дуже неефективно працюють (байдужі до своїх обов'язків, негативно налаштовані до колег і клієнтів, відчувають свою профнепридатність)

  • Проблеми професійного вигорання не вичерпуються неефективною роботою і звільненням вигорілих співробітників. Якщо хтось вигорає поруч, це позначається і на загальній ефективності праці. Кожен третій зазначив, що вигорання колеги завадило його роботі.

    ***

Ознаки професійного вигорання

  • Фізіологічні — постійне відчуття втоми та спустошеності, його назвали практично всі респонденти. Слідом ідуть порушення сну, головний біль, зниження статевої активності та зміни апетиту — ці ознаки назвали від третини до половини респондентів. burnout-research-phys

  • Емоційні — втрата мотивації та байдужість, їх назвали теж практично всі респонденти. Також буває невдоволення і розчарування в собі, збільшення нудьги та апатії, дратівливість. burnout-reseach-emo

  • Інтелектуальні — проблеми з концентрацією уваги та пам'яті, падає здатність надовго зосереджуватися та приймати складні рішення, їх назвали 80% респондентів. Слідом ідуть зменшення інтересу до нових ідей і альтернативних підходів, постійне повернення до однієї і тієї ж думки. burnout-research-intelect

  • Поведінкові — бажання відпочити під час роботи, формальне виконання роботи і довше досягаються цілі, ці ознаки назвали більше ніж 70% респондентів. Слідом йдуть відчуття нестачі часу, почуття гіпервідповідальності. burnout-research-beh

  • Соціальні — зменшення соціальної активності і втрата інтересу до дозвілля: ці ознаки назвали дві 2/3 респондентів.

burnout-research-social

Жінки переживають стан вигорання помітно сильніше чоловіків (60% проти 50%), вони частіше переживають фізіологічні та емоційні симптоми.

***

Причини професійного вигорання

Хронічна емоційна напруга

На роботі є люди, з якими складно спілкуватися: вони вриваються несподівано в особистий простір, нав'язують своє спілкування, з ними складно знайти спільну мову.

HR спеціалісти мають забагато інтенсивного спілкування, в розробці ігор — часто конфліктують, в маркетингу — спілкування неконтрольоване.

Організаційні причини

Неясна постановка завдань, неясність в розподілі відповідальності і відсутність узгоджених дій — це вказали від половини до двох третин респондентів

В тестуванні багато монотонної роботи, в HR — неузгодженість дій, в розробці мобільних додатків — нечіткий розподіл відповідальності, в ігровій розробці — завелике навантаження.

Умови праці

Основна причина — недостатнє емоційне та матеріальне заохочення праці.

Слідом ідуть відсутність часу на відпочинок, неузгодженість із цінностями організації, недостатня підтримка керівництва, завищені очікування від результатів своєї діяльності.

В HR мало платять, в маркетингу та дизайні і менеджменті — мало підтримки зі сторони керівництва, в мобільній розробці — надто високі очікування керівництва..

***

Що робити?

Як IT-спеціалісти виходять зі стану профвигорання, які кроки роблять, які з них найпопулярніші, а які найефективніші.

Майже всі відзначили, що намагалися справлятися самостійно. Більшій частині допомагали близькі та знайомі, ~18% — роботодавець та спеціалісти (психотерапевти, психологи, коучі тощо).

burnout-research-rel-help

Найчастіший спосіб самостійного виходу зі стану сильного вигорання — нормалізація режиму сну і відпочинку. Також прогулянки на свіжому повітрі, саморозвиток, нормалізація харчування, саморегуляція, хобі, спорт.

burnout-research-external-help

Дуже цікаво, що для жінок найпопулярнішим є психологічні та соціальні способи виходу з вигорання, а для чоловіків — фізичні.

Жінки, у порівнянні з чоловіками, більше покладаються на зовнішню підтримку і помітно частіше вдаються до допомоги знайомих і фахівців..

“Хто саме зі знайомих вам допомагав вийти зі стану сильного професійного вигорання?”

З тих, хто відзначив допомогу знайомих, більшість звертаються до своїх близьких — 2/3 респондентів відзначили це. І майже половина звертається за допомогою до друзів.

“Хто саме з фахівців вам допомагав вийти зі стану сильного професійного вигорання?”

З тих, хто відзначив допомогу фахівців, більшість звертається до психологів. При зверненні до фахівців жінки частіше вважають за краще психологічну допомогу і рідше медичну або тренерську, в порівнянні з чоловіками.

“Що зробив роботодавець, щоб допомогти вам вийти зі стану вигорання?”

Серед тих, хто відзначив допомогу роботодавця, частіше за інших називають кращий розподіл відповідальності та розрулювання конфліктів — кожен третій вказав на ці способи.

До речі, жінки більш схильні займатися своєю психікою, а чоловіки — своїм тілом.

***

Обережно — дослідження

Результати будь-якого дослідження, і це не виняток, залежать від дизайну самого дослідження. А дизайн — від того, у що у дослідника в голові: упередження та вірування. Тому пропоную ставитися до будь-якого дослідження критично, в кращому розумінні цього слова.