Короткострокова психотерапія — це метод консультування, орієнтований на результат. За змістом — це синтез гештальту, позитивної психотерапії, КПТ, сучасного психоаналізу.

Ми не лише шукаємо рішення, але й аналізуємо сам процес мислення та покращуємо його (мислення про мислення). Багато уваги приділяємо й ірраціональній, тобто емоційній частині психіки. Трохи менше — тілесним процесам.

Можливо, ви себе тут впізнаєте:

  • ви багато працюєте та отримуєте від цього задоволення
  • але час від часу почали з'являтися якісь незрозумілі, смутні почуття незадоволеності
  • чи то своїми результатами, чи то собою, чи то стосунками, чи то роботою. Щось не так.
  • чи то IDEшка муляє око, комунікація не йде як по маслу, команда гірше управляється, плани не так охоче виконуються, стосунки не ладяться.
  • наодинці з собою у вас роїться багато думок, складно відпустити турботи і розслабити. У мріях хотілося б взяти дуже-дуже довгу відпустку. Але наразі це не виглядає як реалістичний план.
  • якісь гойдалки, часом енергії дуже багато, а часом зовсім немає. Робота то кайф, то хоч стріляйся. З нею склалися "складні стосунки"
  • можливо у вас є гіпотези про те, де цей "bottleneck", місце куди тікає енергія. Ви пробували відомі вам варіанти вирішення.

Але може бути по-іншому

Я стикався зі схожими ситуаціями у своєму житті не раз, і розв'язував їх. Я добре знаю це відчуття, коли днями роздумуєш: як же краще зробити, і несподівано рішення приходить. Все. Далі зрозуміло що робити

Коли ловиш цей "Aha" момент, знаходиш роз'яснення чому відбувається те, що відбувається.

Як камінь з плечей.

Також добре знаю відчуття, коли замість заклопотаності з'являється спокій, а замість "не знаю що хочу" — починають горіти очі. Коли дістаєш з довгої скрині плани та бажання. Бачиш куди далі йти.

Я міг би бути вам корисний

Перше. Якщо ви мізкуєте над життєвою задачкою вже більше кількох днів — отож, психіка буксує, як та машина, що застрягла в піску. Час минає, а палива в баку все менше. Я можу вам допомогти розібратися з заплутаною ситуацією, позбутися цього стресу на порядок швидше, ніж ви це зробите самі. А це == поберегти і час і здоров'я.

Буває, що єдиний спосіб усвідомити важливість турботи про фізичне здоров'я — дуже сильно захворіти. А про психічне — вигоріти дотла. У мене є такий досвід. І я знаю з 10-ок людей, крутих управлінців і тямущих фахівців, які довели себе до знемоги та потім довго з цього видиралися. Як і я. Не рекомендую, гіркий досвід. І вже знаю як можна по-іншому.

Друге. Науково обґрунтовано, що з віком час пришвидшується. Я ж вірю, що його можна призупинити, якщо додати в житті пригод, творчості та ризиків. Якщо є у вас є барвиста мрія, до якої не знаєте як підступитися, пригода, на яку не наважитися чи проект, який вас зачекався — я можу вам з цим допомогти. Якась мудра людина сказала: "Не завжди можна додати до життя днів. Але в ті дні, що залишилися, можна додати життя".

Формат

Наша робота проходить в форматі індивідуальних онлайн сесій тривалістю 1 або 1.5 години.

Схема консультації

5-ти крокова модель:

  1. Уточнення запиту
  2. Огляд і інвентаризація загальної обстановки
  3. Аналіз проблемної ситуації
  4. Пошук ресурсів і врахування ризиків
  5. Прийняття рішення і розширення системи цілей

Це не швидко. І не просто. І це не чарівна таблетка.

Але ефективно.

До речі, я завжди проводжу попередній зідзвон до 30-ти хвилин, щоб познайомитися і поставити питання один одному. Мені, як і вам, важливо зрозуміти чим саме я зможу допомогти і чи є між нами "хімія".

Записатися на ознайомчий зідзвон, де ми обговоримо ваш запит, можна написавши мені в особисті повідомлення на фейсбук. Якщо виникли питання — пишіть, з радістю відповім.

Чому варто звернутися до саме до мене і в яких випадках не варто я написав ось тут,

FAQ

Яка твоя спеціалізація?

Я працюю з темами: вигорання, перфекціонізму, пошуку сенсу, самоцінності та самооцінки, синдромом самозванця, "не знаю чого хочу", "таке враження що в житті одна робота", "як знайти час для себе", як підступитися до мрії

До мене частіше за все звертаються люди, що працюють в IT. Думаю через те, що у нас є спільний кар'єрний досвід тому і простіше знаходити спільну мову.

Зустрічі офлайн або онлайн?

Зараз лише онлайн

У мене немає конкретного запиту

Нечіткість запиту і бажання його прояснити — це гарний запит. Часто в проясненні самої проблеми, як говорив автор ТРІЗ Генріх Альтшуллер, вже криється сама відповідь. Але щоб додати трохи ясності можете запитати себе: "Про що я думаю регулярно останнім часом?".

Чи є demo зустріч?

Перша зустріч до 30-ти хвилин безкоштовна

Ми можемо спілкуватися російською чи англійською?

Я однаково гарно спілкуюся як українською, так і російською мовою. З радістю працюю і з англомовними клієнтами.

В чому різниця між короткосктроковою психотерапією та довгостроковою?

Психотерапія, тобто яка триває до 20-30 сесій — це канселінг, або ж короткострокова психотерапія.

Перший рік психотерапії — це зазвичай канселінг. Хоча така думка не є популярною, особливо серед КПТ психотерапевтів, але це правда. Менше ніж за рік неможливо отримати достатньо інформації про несвідоме клієнта та вибудуватися достатньо довіри, щоб працювати з базовими установки та сценаріями життя. Читайте бульше тут.

В чому різниця між канселінгом та коучингом?

В коучингу — завжди ставимо передо собою зовнішню ціль. В психотерапії ціль внутрішня: змінити якість, стан, внутрішнє переживання.

Позбутися синдрома самозванця, підняти самоцінність — це швидше запит на психотерапія. Отримати підвищення — це на коучинг.