"Транзактний аналіз у бізнесі"

Навіть якщо не знати Транзактного аналізу (ТА) взагалі — цю книгу легко можна прочитати та застосувати. Орієнтована в першу чергу для тих хто працює в організаціях. Мені була в пригоді коли працював продуктовим менеджером, пам'ятаю як сидів з папірцем A4 в переговорці й аналізував актуальні ситуації. Частіше — конфлікті.

Книжка про те як покращити спілкування з колегами та підлеглими, розрулювати конфлікти. За допомогою ТА як крутого інструменту для цього. Одна з головних думок "розвинені комунікативні навички — один з основних ключів до успіху в бізнесі". Доречі, жодних натяків на "маніпуляційні" стратегії, максимум прозорості.

Рекомендую менеджерам та тим хто хоче рухатися в тому напрямку. Краще прочитати одна таку книгу, ніж 5 з управління проєктами.

Структурність — це одночасно і мінус і плюс таких книг. Мінус в тому що після прочитання у вас з'явиться розуміння що відбувається (з вами, в команді, в організації), але і з'явиться величезне питання "Що тепер з цим усім робити?". Але якщо навіть знайдете відповідь на питання "Що", то з'явиться питання "як?". Це не проблема цієї книги, а взагалі літератури з ТА.

Плюси: велика концентрація корисного матеріалу на 1 сантиметр квадратний. Може претендувати на настільну. Мінуси: це її плюс. Відсутня іраціональність.

Моя оцінка — 4/5