Час для власного беклогу

"У мене є зайві півтори години в день. Абсолютно не знаю, куди їх подіти" (с) Вигаданий персонаж. Більш вигаданий, ніж єдинороги

Багато задач, мало часу, робота як газ, заполонила весь вільний простір. Буває. Але може бути по-іншому.

Work-life balance — це не просто модні слова, це образ життя, в якому гармонійно розділений час на роботу, сім'ю, хобі, відпочинок та саморозвиток.

В цьому поколінні, на відміну від поколінні наших батьків, вже однією роботою емоційно ситим чи ситою не будеш. Потрібно дещо більше.

Курс допоможе знайти свій життєвий баланс

course-work-life-romb

Ви навчитеся планувати свій день так, щоб встигати займатися улюбленими справами, знаходити час для справді важливого, додасте собі стресостійкості.

***

За даними дослідження більш ніж 50% спеціалістів зі сфери IT стикалися з сильним професійним вигоранням, а 18% — вигорають в прямо зараз, через що не ефективно працюють

***

Курс для вас, якщо ви впізнаєте себе в наступних ситуаціях:

  • Вже робите перші кроки до пошуку балансу між роботою та часом на себе. Розумієте, що потрібно все змінювати, але не знаєте як. Хотіли б мати покроковий план.
  • Підозрюєте, що віддаєте роботі більше, ніж отримуєте. В емоційному плані.
  • Помічаєте, що робота чи саморозвиток забирають занадто багато сил і часу, у порівнянні з приватним життям та відпочинком. Буває ви занадто багато хвилюєтеся через робочі справи
  • Гроші та кар'єрний ріст вже не мотивують вас так, як це було на початку кар'єри
  • Працюєте віддалено, але вам важко поставити чіткий кордон між роботою та справами для себе. Хочете навчитися планувати день так, щоб встигати і справи робити, і особистим життям зайнятися.
  • Відчуваєте, що часом немає жодного бажання братися за задачі чи спілкуватися з колегами, часто дратуєтеся і тривожитеся. Вам важко розслабитися в неробочий час і добряче виспатись. Турбуєтеся, що це може бути вигорання

course-work-life-kis

1 кілограм золота можна звірити з платиново-іридієвий еталоном кілограму, що зберігається під трьома герметичними ковпаками в Міжнародному бюро мір і ваг в Парижі. З життєвий балансом так не вийде, бо він є відображенням цінностей людини, а кожна людина — унікальна.

***

Життєвий баланс у кожного свій. І ви прийдете до того, який комфортний саме вам

***

На курсі ви дізнаєтеся не лише як віднайти баланс через практичні вправи і як його зберегти, а і як балансувати між різними сферами життя. Немає нічого вічного, і навіть комфортний баланс з часом припинить вас влаштовувати. А от навичка балансувати — залишиться надовго

course-work-life-balancing

***

На відміну від того, що зараз пропонують на ринку, курс — це не чиста теорія, і не вебінари з ведучим і сотнею учасників. Це живий тренінг в невеликій групі з 5-10 людей.

Зміст курсу (aka програма)

  1. Про work-life баланс. Яким він має бути саме для вас. Чому так важко до нього дістатися і втриматися. Познайомитеся з балансною моделлю "4 якості житті" (Кристал Пезешкіана).
  2. Працеголізм та працелюбство. Переглянете своє ставлення до роботи та відпочинку, зрозумієте, що небезпечного та гарного в працеголізму і чому так важко абстрагуватися від роботи, звідкиля та залежність. Навчитеся думати про роботу на роботі, а не в душі, під час їжі, бігу тощо.
  3. Вигорання. Навчитеся розпізнавати розпізнавати ранні симптоми та попереджувати його й повертатися в ресурсний стан.
  4. Імунітет до змін. Знати ЩО робити, і власне ЗРОБИТИ — це різні речі, тому будемо говорити і про те, як ефективно змінювати поведінку й мислення щоб зміни були сталими.
  5. Теорія копінгів. Отримаєте модель для того, щоб усвідомлювти, які заняття для вас ресурсні, а які, навпаки, відбирають енергію.
  6. Когнітивно-поведінковий трикутник "Думки-дії-почуття". Отримаєте більше усвідомленості до того, що відбувається з психікою тут і зараз. Усвідомленість — це найміцніша база для сталих змін.
  7. Отримаєте один з найбільш ефективних алгоритмів вирішення особистістих задач: 5-тикрововою модель з позитивної крос-культурної психотерапії.
  8. Спілкування з співкурсниками, жарти, гумор і стрижена риба — все це не менш важлива частина ніж теорія та практика.

course-work-life-backlog

Курс заснований на моїй приватній практиці як консультанта, життєвому досвіді, спирається лише на перевірені наукою чи часом теорії і практики.

Формат

2 модулі по 4 заняття, кожне з яких по 2-2,5 години 1 раз на тиждень. Кожну зустрічі буде теорія, вправи та техніки, всього — 20 годин.

Дати: to be announced

Курс схожий на лекцію, тренінг, консалтинг, місцями — на неформальну бесіду.

Але в першу чергце — це група самопізнання та самодослідження. Кількість моїх навчальних годин лише в психотерапії перевалила за пів тисячі, і я впевнено можу сказати, що найдієвіший спосіб саморозвитку для західної людини в 21 столітті — це пізнавати себе. Люди вже наїлися літератури та тренінгів з тайм-менеджменту, мотиваційних історій, self-help книг: вони заторкують лише поведінковий аспект, і це їх обмеження. Усвідомлення СВОЇХ потреб, емоцій та цінностей — ось міцний фундамент для щасливого життя. Вже давно пора замінити питання "Як все втигнути?" на: "А чого я хочу встигнути?"

А глибока саморефлексія можливо лише в невеликій групі з 5-10 учасників.

>>Зацікавилися? Заповнюйте форму щоб потрапити у wait list <<

Я повідомлю вам про дати, як тільки-но вони будуть відомі. Опціонально, після заповнення, можна буде отримати консультацію з приводу курсу

Курс про реалії сьогоднішнього дня і про майбутнє в сфері IT, а не застарілу абстрактну теорію.

Вартість

100$ за 1 модуль з 4х занять. Або ж 190$ за весь курс: 2 модулі Якщо перший модуль "не зайде" — можна і варто не продовжувати.

Хто проводить?

Ведучий — я Кожухаренко Коля, психотерапевт (в навчанні), коуч та ментор,

Я допомагаю спеціалістам з IT сфери будувати кращі стосунки з роботою та життям. Маю багатий досвід роботи в IT.

***

Знаходити баланс, відпочивати, турбуватися про себе — це навички, які можна і варто розвивати для щасливого життя. Крок за кроком пройдемо з вами шлях до результату.

Ваші результати навчання:

  • Знаєте власні цінності і вмієте пріоретизувати справи спираючись на них
  • Маєте навички для того, щоб краще справлятися зі стресом
  • Вмієте ставити чіткі кордони між роботою та життям
  • Менше хвилюєтеся та дратуєтеся з приводу робочих задач
  • Встигаєте закривати всі задачі і мати час для себе, сім'ї, хобі, саморозвитку
  • Вмієте відкидати зайве в сторону й фокусуватися на тому, що справді важливо в житті
  • Розумієте, як відновлювати свій ресурсний стан
  • Придбаєте собі щось для активного відпочинку. Гамак, шезлонг чи подушку.

Залишилися питання?

З радістю відповім, пишіть мені у фейсбук

course-work-life-tea

FAQ

Чи можна приділяти більше уваги до життя і залишити стільки ж до роботи?

Ні. Увага, вона як промінь карманного ліхтаря, її можна направити лише в одне місце. Це курс для тих, хто любить працювати, але зараз хоче зробити вибір на користь свого mental health.

Чому онлайн?

Обираючи між тим, щоб зробити курс в записі і офлайн, я вибрав посередині — живий онлайн тренінг. Хоч і онлайн, але зроблю так, щоб ви цього не помітили.

Чи будуть записи занять?

Будуть по запиту. Для тих, хто не зміг потрапити на заняття.

Скільки часу потрібно для домашніх завдань?

Буде 2-3 домашні завдання, всі вони — опціональні.

Work — це і є життя, навіщо розділяти?

Я так певний час думав, але мій досвід каже що це різні речі. Це підтверджує і теорія фреймів (вікі) Ірвінга Гофмана: ви колись чули фразу "Перемкнутися на іншу діяльність?" або "Змінити обстановку" — от це якраз про фрейми.

Чому немає чіткої програми?

Програма курсу може і буде адаптуватися під потреби учасників та групи в процесі. Є скелет, базові теми, і иеми, які не є основними. Останні можуть змінювати, якщо я побачу, що це буде результативніше.

Кому не варто приходити?

Я не рекомендую приходити людям, яким через велику завантаженість роботою, побутовими справами чи навчанням наразі важко знайти у графіку 2-2,5 години на тиждень для повноцінної присутності з ввімкнутою камерою. Якщо у вас зараз такий період — то краще наступного разу.

Якщо ви очікуєте, що це буде виключно лекційний матеріал і можна буде слухати і паралельно займатися іншими справами. На тренінгу буде багато інтерактиву та обговорень.